«Αγαπημένη μας Μαγδαληνή,

Αφήσαμε να περάσει κάποιος καιρός μέχρι να σου γράψουμε αυτές τις λίγες γραμμές ελάχιστο δείγμα της αγάπης μας και της ευγνωμοσύνης μας για σένα, και αφού κάναμε την αποτίμηση της πορείας μας κλείνοντας και οι δυο μας τους κύκλους σπουδών μας, αριστεύσαντες και οι δύο ο καθένας στον τομέα του εδώ και στο εξωτερικό.

Θέλουμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι κάθε φορά σε κάθε δοκιμασία και μετά από κάθε επιτυχία μας, η σκέψη μας ήταν και σε σένα πάντα. Δίχως τη δική σου συμβολή και ορθή διδασκαλία, και ταυτόχρονα παιδαγωγική της αγγλικής γλώσσας, τίποτε δεν θα είχε συμβεί.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όταν από τη Β’ Δημοτικού μας πήρες τον καθένα από εμάς από το χέρι και μας δίδαξες μαζί με τις άλλες δασκάλες, πρώτα πώς να αγαπήσουμε τη γλώσσα, και μέσα από αυτή να καταλάβουμε τον άλλο τον ξένο πολιτισμό, ώστε όταν χρειάστηκε να μη φοβηθούμε να ανοίξουμε τα φτερά μας.

Θέλουμε να σε διαβεβαιώσουμε πως η δουλειά σου, όλες οι προσπάθειές σου και η καρδιά που τόσο γενναιόδωρα έβαλες σε αυτές, παραμένουν ζωντανά μέσα μας. Παρά τα χρόνια που πέρασαν δεν πάψαμε να είμαστε πάντα σαν τα μικρά σχολιαρόπαιδα οι ευγνώμονες μαθητές σου.

Με όλη μας την αγάπη και ευγνωμοσύνη,

Κώστας Η. Πουλόπουλος
Γενικός Χειρουργός ΓΝ Καλαμάτας
Μαριλένα Η. Πουλοπούλου
Βιολόγος MPhil in Cultural Studies
Utrecht University Netherlands»

Η αγάπη των μαθητών μας
Ετικέτες: